Internet Vanin omistajan apuna


 

 
Ennen muinoin sitä oli ihan paperijulkaisujen varassa kun piti etsiä tietoa ongelmiin. Nykyään on onneksi internet apuna: ei muuta kuin Googleen hakusanoja ja siitä sitten hakutuloksia selailemaan. Olipa ongelmasi mikä tahansa niin et varmasti ole ainoa, joka siihen on törmännyt. Joku muukin on joskus taistellut saman ongelman kanssa ja kirjoittanut siitä todennäköisesti nettiin jotain ja usein vielä kuvien kanssa.
Hyvä pitää mielessä että kun Googlella jotain haet niin ensimmäiset hakutulokset eivät suinkaan aina ole niitä parhaita artikkeleita, joten kannattaa selata hakutuloksia useamman sivun verran. Google näkyvyyden parantaminen eli hakukoneoptimointi on nippu toimenpiteitä, joilla parannetaan sivujen näkymistä. Ja ne sivut, joilla hakukoneoptimointi on tehty parhaiten, näkyvät hakutulosten alkupäässä. Mutta ei Google aina ymmärrä sitä, mikä on auton rassaajan kannalta paras hakutulos ja mikä vähän huonompi.
Sen vuoksi kannattaakin selailla hakutuloksia aina useamman sivun verran, sieltä voi löytyä huomattavasti parempia artikkeleita kuin ensimmäiseltä sivulta. Monien yksityishenkilöiden projektit ovat mielenkiintoista luettavaa, mutta ne harvemmin löytyvät Googlen hakutulosten ensimmäiseltä sivulta. Siellä ensimmäisellä sivulla ovat ne, joiden SEO (Search engine optimization eli hakukoneoptimointi) on parhaiten toteutettu. Ja tuohan ei tosiaan tarkoita sitä, että ne olisivat auton rassaajan kannalta niitä parhaita sivuja. Eihän satunnainen v8:n tuunaaja ehdi tuollaiseen paneutumaan, se on jo suuri saavutus, että saa jotain tuotoksia projektistaan nettiin.
 
 


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: IS MSE Conf, ismseconf@ismse-conf.org