Rakentaminen ja remontointi


 

 

Jos päätät alkaa rakentamaan omaa kotia Vanista, niin muutamia asioita siinä kannattaa huomioida: ensinnäkin rakennuslupa, unohda se. Johan sinulle rakennusvalvonnassa naurettaisiin jos tuollaista lähtisit sinne esittelemään. Tai mistäs minä tiedän. Teetä rakennuslupakuvat jollain arkkitehdillä ja lvi-suunnitelmat jollain lvi-insinöörillä. Niiden kanssa sitten vain rakennuslupainsinööriä moikkaamaan. Todennäköisesti tuollaisen koulutuksen omaava henkilö katsoo sinua pitkään ja halveksuvasti, tyyliin with my education, get away idiot!
Voi olla, että viimeistään viemärin kaivuutöiden kohdalla alkaa olemaan tyypin ilme näkemisen arvoinen. Tai sitten jos suunnittelet rakentavasi kakkosnelosesta toisen kerroksen vanin katon päälle. Kattoluukku paikoilleen ja siihen rakennat portaat.
Sellainen hyvä puoli tässä rakennusprojektissa on, että koska talosta tulee liikkuva niin eipä tarvitse puunkaatoa alkaa ensimmäisenä harrastamaan. Tai kantojyrsintää, että kannot saa pois kukkapenkin edestä. Eli pääsee ihan suoraan itse rakennushommiin. Samoin kaikenlaiset kiinteistöpalvelut voi varmastikin unohtaa. Enpä ole kuullut että mikään alan firma tulisi tuollaiseen töitään tekemään. Varmaanhan nuo kai voisi sisätilat siivota ja peltikaton maalata niin kuin taloissakin, mutta voi olla parempi ettet kysele. Eiköhän noilla ole ihan tarpeeksi töitä vuokra-asuntojen ja muiden kerrostalokämppien parissa touhutessaan. Ja tuskin olet suunnitellut vuokraavasi tätä asuntoa kenellekään. Eiköhän se ole parempi pitää ihan omana kotina tai varmaan paremminkin vapaa-ajan asuntona.
Jos johonkin isompaan projektiin lähdet niin tilaa sitten rakennusliike avuksesi, ihan kaikkea ei kannata itse alkaa värkkäämään. Muuten voi ensimmäinen syysmyrsky viedä tekeleesi mennessään. Eli sen takia voi olla parempi palkata ihan rakennusalan ammattilaisia töihin.
Tietysti jos itse olet ammattimainen rakennusmies tai muuten riittävän pätevä kaveri niin sitten vaan työkalupakki esiin ja hihat heilumaan.
 


 

     
 
Copyright © 2003-2016 Yhteystiedot: IS MSE Conf, ismseconf@ismse-conf.org